Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Yeniden Hasta Kabulüne Başladı

26 Eylül’de gerçekleşen deprem sonrası tedbir amaçlı faaliyetlerine ara verilen İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, yeniden hizmete açıldı.

2 Aralık 2019 Pazartesi gününden itibaren Avcılar Yerleşkesinde tekrar hasta kabul etmeye başlayan hayvan hastanesi, Veteriner Fakültesi’nin yeni binasının inşaatı bitene dek 17 konteynerden oluşan yeni kliniklerde, tam donanımlı olarak hizmet vermeye başladı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü’nün depremin ardından 2 Ekim'de aldığı kararla, Avcılar Kampüsü’nde bulunan Veteriner Fakültesi ile yılda yaklaşık 60 bin hayvana klinik hizmeti veren Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde ara verilmişti. Veteriner Fakültesi’nin klinik öncesi öğrencileri, Büyükçekmece Yerleşkesinde eğitime devam ederken; klinik birim eğitimleri ve hayvan hastanesinin Avcılar Yerleşkesinde faaliyetlerine devam etmesi kararlaştırıldı.

-“Veteriner Fakültesi İçin Çelik Konstrüksiyonlu Yeni Bina Yapılacak”

Yeni Hayvan Hastanesinin açılışında açıklamalarda bulunan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin, Türkiye’de en fazla hasta bakılan hayvan hastanesi olduğunu vurgulayarak, kapalı kalmasının ciddi bir açığa sebep olmasından dolayı bir an evvel hizmete açılması için konteyner seçeneğini değerlendirdiklerini dile getirdi.

-“Yılda 60 Bin Civarında Hasta Bakılıyor”

Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın: “Veteriner Fakültesi’nin yeni binalarının yapımı tamamlanana kadar geçici olarak acil sağlık hizmetinin verilebilmesi ve hayvan hastalıklarıyla ilgilenen 1300 öğrencimizin eğitim faaliyetlerinin aksamaması adına, 17 konteynerden oluşan geçici hastanemizi hizmete açmış olduk. Geçmişte, eski binamızda takibini yaptığımız hayvanlarımızın tedavilerinin aksamaması açısından acil bir çözüm gerekliydi. Hastanemizde yılda 60 bin civarında hasta hayvan muayene ediliyor. Ayrıca şu an birçok öğrenci kliniklerde uygulamalı eğitim görüyor. Türkiye'nin ilk Veteriner Hastanesi olması bakımından önem taşıyan kurumumuz için yakın tarihte hızlı bir şekilde yapımına başlanacak çelik konstrüksiyon bir veteriner hastanesi projesi hazırladık. Avcılar yerleşkemizde prefabrik formatında oluşturduğumuz hayvan hastanemiz, eğitim ve tedavi anlamındaki tüm açıkları yeni binamıza taşınana kadar kapatacak bir yer oldu. Hayvanların sağlığını kurum olarak ciddi oranda önemsediğimizi de göstermiş olduk. Şu anda bulunduğumuz yer İstanbul’da tek devlet hayvan hastanesi olup alanında çok önemli hocaların hizmet verdiği bir kurumdur. Fakültemizin hak ettiği noktada yani yeni binasında, Türkiye’nin en önde gelen Veteriner Fakültesi olarak hizmetlerine devam etmesi ana hedefimizdir.” ifadelerini kullandı.

İnsanda bulunan sağlık sorunlarının aynılarının hayvanlarda da bulunduğunu dile getiren Rektör Aydın, tedavilerine devam edilen hayvanlar arasında epilepsi hastası bir köpek ve kanser hastası bir kedinin de bulunduğunu sözlerine ekledi. Tüm cerrahi işlemlerin ve ameliyat sonrası takiplerin, yeni konteyner kliniklerde gerçekleştirileceğini söyleyen Rektör Aydın, yapımına başlanan yeni hastanenin en geç 1 yıl içinde açılarak tüm faaliyetlerin tek binaya nakledilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

-“İstanbul’da Özel Veteriner Kliniklerinde Yapılan Tetkikler İÜC Veteriner Fakültesi’ne Gönderiliyor”

Veteriner Fakültesi’nin şu an 1300 öğrencisinin bulunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Veteriner Fakültesi öğrencileri fakülteye girdikleri ilk yılda, Büyükçekmece yerleşkesinde klinik öncesi ve temel birimler eğitimlerine başlıyorlar. Sonraki yıllarda klinik eğitim almak için Avcılar yerleşkesinde devam ediyorlar. Burası aynı zamanda İstanbul'daki tüm veteriner kliniklerinin patoloji, mikrobiyoloji tetkiklerinin yapıldığı merkez noktadır. İnsanlar hayvanlarını birçok özel kliniğe götürüyorlar ve o kliniklerde bazı tetkikler yapılıyor; kan, patoloji vs. örnekler alınıp kurumumuza incelenmek üzere gönderiliyor. Veteriner hastanemizde incelenen örneklerin sonuçları kliniklere aktarılıyor. Bu anlamda Türkiye’nin önemli bir merkeziyiz. Hastanemizde MR, tomografi, radyoloji ünitesi vardı fakat kullanıma ara vermek durumunda kaldık. Yeni hastane binamız yapıldığında bu hizmetlere de devam edeceğiz.”

Haber: Suzan Çiçek

Fotoğraf: Muhammed Ali Öger, Halil İbrahim Küpeli

Baltalimanı Sosyal Tesislerinin Üniversitemize de Resmi Tahsisi Gerçekleşti

"Siber Güvenlik Lisesi" Kuruluş Çalışmalarına İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Desteği