TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı 2019 Yılı 1. Çağrısı İçin Ön Başvuru Dönemi Başladı

FİKİR SENDEN DESTEK BİGG’DEN

Teknolojik ve yenilikçi bir iş fikrin mi var?  İş fikrin için TÜBİTAK tarafından verilecek 200 Bin TL’lik hibe imkanı ile hayalini kurduğun projeyi hayata geçir. İstanbul Teknokent’in Uygulayıcı Kuruluş olduğu BİGG Programı’nın 1.Aşama başvurusunu yapmak için bigg.entertech.com.tr adresini ziyaret et!

Detaylı Bilgi ve Başvuru İçin

bigg.entertech.com.tr

Başvuru ve Süreç

Web üzerinden toplanan iş fikirleri iki aşamalı bir eleme sistemine tabi tutulacaktır. İstanbul Teknokent iş fikirlerini; teknolojik düzeyi ve yenilikçi yönü, iş fikrinin uygulanabilirliği, iş fikrinin taşıdığı ticari değer, iş fikrinin rekabetçi düzeyi, iş fikri ekibinin nitelikleri ve iş fikrine uygunluğu vb. yönleri göz önünde bulundurarak değerlendirecektir.

Değerlendirmeyi geçen iş fikirleri İstanbul Teknokent’in eğitim ve mentorluk programına dahil olacaktır. Programı tamamlayarak iş fikirlerinin geliştiren girişimci adayları, hazırlayıp ön onay aldıkları iş planlarıyla TÜBİTAK’a başvuracak ve 200 bin TL’ye kadar olan hibe destekten yararlanmak için yarışacaktır.

BİGG Programına Kimler Başvurabilir?

·  Teknolojik ve yenilikçi iş fikrine sahip olan girişimciler

·  Örgün öğrenim veren üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler

·  Yüksek lisans veya doktora öğrencileri

·  Lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok 10 yıl önce bitirmiş mezunlar

·  Çağrı başlangıcı itibari ile herhangi bir şirkete ortak olmayan girişimciler (Şahıs, Limited veya Anonim şirket ortaklığı)

·  Daha önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Teknogirişim ya da TÜBİTAK’ın 1512 Programı’ndan destek almayan girişimciler

* TÜBİTAK BiGG Programı’na başvurabilmek için başvuru sahibinin yukarıda belirtilen kriterlere uyması gerekmektedir. Başvuru sahibi dışındaki diğer takım üyelerinin bu kriterlere uyması zorunlu değildir.

"IUPAC Uluslararası Bilim Kadınları Kahvaltısı" İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği’nden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Ziyaret

İÜC Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sultangazi Yerleşkesi'ne Taşındı

Orman Fakültesi Öğretim Üyelerinin Buluşları Patent Aldı