Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğrencilerinden Büyük Başarı

2019 Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden rekor başarı geldi. 80 tam puan üzerinden 79.69 puan alarak, temel tıp bilimleri ve klinik tıp bilimleri puan türlerinde rekor kıran Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Kurtuluş Öz, TUS Türkiye birincisi olurken; ikincilik, üçüncülük, dördüncülük ve sekizincilik de İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencilerinin oldu. Bu sonuçlara göre, ilk 10’da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 5 öğrenci  yer aldı.

24 Şubat tarihinde yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı 1. dönem sonuçları ÖSYM tarafından 21 Mart’ta ilan edildi. TUS sonuçlarına göre, ilk 4 sırayı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri alırken; ilk 10’da ise 5 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi yer aldı.

Başarı Rekor Puanlarla Geldi

Sıralamada İlk dörtte yer alan Cerrahpaşalı öğrenciler elde ettikleri rekor puanlarla başarılarını taçlandırdılar. Buna göre, Tıpta Uzmanlık Sınavı sonuçlarına göre ilk 10 içerisinde yer alan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri ve aldıkları puanlar şu şekilde:

Birinci: Kurtuluş Öz – T.P.:79.69  K.P:78.78,

İkinci: Mert Can Rador –T.P.: 78.92 K.P:78.77,

Üçüncü Mehmet Onur Gökalp – T.P. :78,95 K.P.:77.53,

Dördüncü: Ersin Yavuz – T.P.: 78.61 K.P.:78.59,

Sekizinci: Ceyda Kılıçtaş – T.P.: 77.53 K.P.:76.10

Rektör Prof.Dr. Nuri Aydın: “Elde Edilen Başarı Tesadüf Değil”

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Tıpta Uzmanlık Sınavı sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada; Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin Türkiye’de en üst düzeyde eğitim veren tıp fakültesi olduğunu belirterek “TUS’ta ilk 10’da 5 öğrencimiz olması tesadüf değil” dedi.

Prof. Dr. Aydın, öğrencilere sunulan eğitim imkanının bu başarıdaki en büyük etken olduğunu vurgulayarak “ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi daha üst noktalara yükselebilmesi amacıyla, gerek akademik gerek araştırma gerekse eğitim faaliyetleri için birçok çalışma yürütmekteyiz. Önümüzdeki hafta İngiltere’nin Birmingham Aston Üniversitesi ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi arasında işbirliği protokolü imzalayacağız. Öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyorum. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin uluslararası standartlarda eğitim vermesini sağlayan tüm değerli öğretim üyelerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, YKS'de Dereceye Girenlerin de Tercihi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, ÖSYM tarafından yapılan yükseköğretime giriş sınavlarında en yüksek puanla öğrenci alan tıp fakültesi konumunda. Ayrıca geçtiğimiz yıl yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) birincisi Mustafa Emir Gazioğlu da, üniversite öğrenimi tercihini İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden yana kullanmıştı.

Haber: Hasan Yaman

Yeni Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Projesi Hayata Geçiriliyor

"Sıfır Atık Projesi" Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde "Zaman Akıp Giderken: Yaşlanmanın Nöropsikolojisi" Etkinliği Düzenlendi