Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda “Cerebral Palsy Farkındalık Semineri” Düzenlendi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sultangazi Belediyesi ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı işbirliğiyle “Kalplerimiz Cerebral Palsy İçin Atıyor” projesi kapsamında 3 Aralık Dünya Engeliler Günü münasebetiyle “Cerebral Palsy Farkındalık Semineri” düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hülya AŞKIN BALCI, cerebral palsy engellilik durumu hakkında bilgiler verdikten sonra etkinliğin amacının bir engellilik durumu olan cerebral palsy hakkında toplumda farkındalık yaratmak, cerebral palsy’li çocukları/tanıdıkları olan insanları bilgilendirmek ve cerebral palsy’li bireylerin rehabilitasyon giderleri için finansal kaynak yaratılmasına katkıda bulunmak olduğunu vurguladı.

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da yaptığı konuşmada her bireyin bir engelli adayı olduğu gerçeğinden hareketle seminerin önemine vurgu yaptı. İnsana dokunan etkinliklere ve projelere özel önem verdiklerini ifade eden Av. Abdurrahman Dursun sosyal sorumluluk ve araştırma projeleri vasıtasıyla üniversite-belediye işbirliğinin çeşitlenerek daha da geliştirilmesi temennisinde bulundu.

Seminerin devamında Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nı temsilen Sedef Kanat ve Onur Güzel tarafından vakıf faaliyetleri ve cerebral palsy hakkında sunum yapılıp katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği seminer, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’na katkılarından dolayı teşekkür plaketi verilmesi ile sona erdi.

Seminer sonrasında “Cerebral Palsy Farkındalığı Bileklik Atölyesi” yapılarak vakıf yetkilileri tarafından Yüksekokulumuz öğrencilerine ve akademik personele bileklik yapımı öğretilmiştir. Atölye çalışmasına katılan öğrenciler ve akademik personel tarafından üretilen bilekliklerin Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’na aktarılması ve cerebral palsyli bireylerin rehabilitasyon giderleri için katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü’nde Sergi Açılışı ve “Dönem Biterken” Etkinliği Gerçekleşti

Sağlık Bilimleri Fakültesi Geleneksel "Beyaz Önlük Giydirme Töreni" Gerçekleştirildi

Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Yeniden Hasta Kabulüne Başladı

Baltalimanı Sosyal Tesislerinin Üniversitemize de Resmi Tahsisi Gerçekleşti