Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ela Tarakcı'nın Projesine TÜBİTAK BiGG Tekno Girişim Desteği

TÜBİTAK BiGG TeknoGirişim Destek Programı 2018-2 Çağrı Sonuçları Açıklandı. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi (SABİF) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ela Tarakcı'nın danışmanlığında yürütülen proje desteklenmeye değer bulundu.

2180932 numaralı "Robotik El Egzersiz Cihazı" projesinde  akademik danışmanlık yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ela Tarakcı’nın İTÜ Mühendislik Fakültesi ile birlikte yürüteceği proje desteklenmeye hak kazandı.

146 Girişimcinin Teknogirişim Sermayesi Desteği Alması Uygun Bulundu

TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim “BİGG” programı ile genç ve yenilikçi girişimci adaylarının hayallerini gerçekleştirmeye devam etmekte. 2012 yılında başlatılan Program kapsamında desteklenen 1094 girişimci, şirketlerini kurarak iş fikirlerini hayata geçirmiştir. 2018 yılı 2. çağrısını yürüten 30 Uygulayıcı Kuruluş girişimcilere eğitim, mentörlük, kuluçka, işbirliği ağlarının kullanımı ve müşteri doğrulama desteklerini içerecek şekilde hızlandırıcı hizmeti sağlamaktadır.

Programın 2. Aşamasında girişimcilerin firmalarını kurmaları sonrası 200 bin TL’ye kadar sermaye desteği sağlanmaktadır. Ayrıca BiGG desteği alan girişimcilerden bir grubun, İngiltere ile işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı girişimiyle başlatılan ve TÜBİTAK tarafından yürütülen Kâtip Çelebi-Newton Fonu kapsamında Royal Academy of Engineering tarafından yürütülen “Leaders in Innovation Fellowships” Programından faydalanmaları sağlanmaktadır.

BiGG 2018 yılı 2. çağrısına 4594 girişimci iş fikri başvurusu yaptı. Bu başvurulardan 1833 girişimci 1. Aşama desteği aldı. Uygulayıcı Kuruluşlar tarafından iş planına onay verilen girişimciler arasından 553’ü panel değerlendirmesine kabul edildi. TÜBİTAK tarafından yürütülen ve akademisyenler, sanayiciler ve yatırımcılardan oluşturulan panel değerlendirmeleri sonucu 146 girişimcinin Teknogirişim Sermayesi Desteği alması uygun bulundu.

1240 teknogirişim firması BiGG desteği almaya hak kazandı.

BiGG 2018 yılı çağrısı ile desteklenecek girişimcilerle birlikte toplamda 1240 teknogirişim firması Programdan yararlanarak kurulmuş olacak.

Desteği almaya hak kazanan 146 girişimci Mayıs ve Haziran aylarında şirketlerini kurmaları sonucu TÜBİTAK’la sözleşme imzalayarak, 1 Temmuz 2019 tarihinde iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacak.

“International Workshop on Particulate Matter, Black Carbon and the Effects on Climate Change” Çalıştayı Gerçekleştirildi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 192. Dönem Mezuniyet Töreni Coşku İçinde Gerçekleşti

16. "Cerrahpaşa Plastik Cerrahi Günleri" Gerçekleştirildi

Elsevier Yazar Çalıştayı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Gerçekleştirildi

Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi "YouRNI Projesi" Kapanış Konferansına Ev Sahipliği Yaptı