Öğretmenler Günü Kutlama Programı Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi tarafından  “Karanlıktan Aydınlığa” temalı Öğretmenler Günü Programı düzenlendi.

Büyükçekmece Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol İnce ve Prof. Dr. Mehmet Bilgin, Genel Sekreter Prof. Dr. Erdoğan Köse, Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Çalışkan’ın yanı sıra,  öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, açılış konuşmalarıyla devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Çalışkan, öğretmenler günü gibi önemli bir günü kutlamak için, öğrencilerin emekleriyle hazırladığı programda bir araya geldiklerini belirterek, “Öğretmenlik benliğimizi korkudan ümide, karanlıktan aydınlığa çeviren, gençlerimize irfan aşılama sanatıdır. Öğretmen de bu sanatı icra eden sanatkardır. Atatürk; ‘Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder’ demiştir. Bir ülke için bu kadar önemlidir öğretmenlik, bu kadar kutsaldır. Bu vesileyle, bu kutsal mesleği layıkıyla yapan tüm öğretmenlerimizin ve geleceğin öğretmenleri sevgili öğrencilerimizin öğretmenler gününü kutlarım.” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

İÜC Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ise, bu önemli günde düzenlenen programın organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında; öğretmenlik mesleğinin dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olduğunu belirtti. Prof. Dr. Aydın; “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, daha aydınlık daha güzel bir gelecek için gençlerimizin eğitimi uğruna şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkemizin her bir coğrafyasında görev alarak bu kutsal mesleği yapan tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarımızın da öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi.

Program, geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Türk Tiyatrosunun duayen ismi Yıldız Kenter’in seslendirdiği “Öğretmen Hem Can, Hem Canandır” şiir dinletisi ile devam etti. Ardından Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından Ceyhun Atuf Kansu’nun “Dünyanın Bütün Çiçekleri” isimli şiirinin hikayeli sunumu sahnelendi.

Program yine fakülte öğrencilerinden oluşan “Karanlıktan Aydınlığa Oratoryosu”nun performansıyla devam etti. HAYEF Müzik Kulübü tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisinin ardından Öğretmenler Günü Programı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber: Hasan Yaman

Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın'a Uluslararası Ödül

Üniversitemiz ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Arasında İkili İşbirliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz Tarafından Geliştirilen Proje ile Hasta Randevu Sistemindeki Karışıklığa Son