İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve İstanbul Üniversitesi'nin TEKNOFEST’teki Büyük Başarısı

Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından oluşturulan AERONİST Havacılık ve Uzay Kulübü ve Teknik Bilimler MYO öğrencilerinden oluşan BigBang Robotik Ekibi TEKNOFEST İstanbul’da ödül aldı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde Türkiye'nin millî teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi için farkındalık oluşturmayı hedefleyen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, 20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirildi. "Ayakları Yere Basmayan İlk Festival" sloganıyla düzenlenen; jet uçak gösterileri, paraşüt atlayışları, planör, helikopter ve akrobasi gösterileri, simülasyon uygulamaları, takım oyunları, planetaryum, rüzgar tüneli, hava araçları sergisi, konserler ve çeşitli yarışmaların gerçekleştirildiği TEKNOFEST İstanbul, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde ilk kez bir roket yarışması da düzenlendi.

İÜ-C Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak TEKNOFEST İstanbul’da Yarışan Öğrencilere Destek Verdi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İÜ-C Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bilgin, İÜ-C Kurumsal İletişim Direktörü Prof. Dr. Erdoğan Köse ve İÜ-C Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Ali Aydın TEKNOFEST İstanbul’da yarışan öğrencilerin oluşturduğu takımlara destek vermek amacıyla etkinlik alanına ziyarette bulundu.

Bigbang Robotik Ekibi "Akıllı Böcek" İsimli Projeleri İle Üniversiteler Kategorisinde Birinci Oldu

İÜ-C Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan BigBang Robotik Ekibi "Akıllı Böcek" isimli projeleri ile 20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Teknofest İstanbul'da "İnsanlık Yararına Teknoloji" yarışmasında Üniversiteler kategorisinde Birincilik ödülüne layık görüldü. Öğrenciler, Ödüllerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın elinden aldı.

Danışmanlığını İÜ-C Teknik Bilimler MYO'da görev yapan Öğr. Gör. Dr. Hüseyin Yıldız'ın üstlendiği projede Mert Dursun, Ömer Demirkıran, Emre Karabakla, Mete Han Çetin ekip üyeleri olarak yer alıyor. Akıllı Böcek; Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin robotik ve programlama öğrenimi için tasarlanmış Arduino tabanlı bir robottur. Robotun üzerinde bulunan butonlar yardımı ile küçük yaşta çocukların algoritma yapılarını eğlenerek öğrenmelerine yardımcı olabilecek bir araçtır. Ayrıca tasarlamış oldukları robot kablosuz haberleşme teknolojisi kullanarak android cihazlar üzerinden ve bilgisayar üzerinden de kontrol edilebiliyor.

AERONİST Havacılık ve Uzay Kulübü “Roket Yarışması Alçak İrtifa”nda İkinci Oldu

Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından oluşturulan AERONİST Havacılık ve Uzay Kulübü TEKNOFEST İstanbul’da “Roket Alçak İrtifa” kategorisinde ikinci oldu. TEKNOFEST İstanbul’a “Roket Alçak İrtifa” kategorisinden katılan takımda Makine Mühendisliği Bölümü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencileri yer alıyor.

1. Uluslararası Fen Bilimleri Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu İstanbul Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi

Mühendislik-Fakültesi-2018-2019-Öğretim-Yılı-Akademik-Açılış-Töreni-Gerçekleştirildi

Mühendislik Fakültesi 2018-2019 Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni Gerçekleştirildi

İstanbul-Üniversitesi-Cerrahpaşa-Rektörü-Prof.-Dr.-Nuri-Aydın-Spor-Bilimler-Fakültesi’nde-İncelemelerde-Bulundu.