İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı Tamamlandı

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2018-2019 Öğretim Yılı Açılış Programı, 19 Eylül 2018 tarihinde İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda yapılan Beyaz Önlük Giydirme Töreni ile sona erdi.
17-18 Eylül’de Türkçe Tıp ve İngilizce Tıp programı öğrencilerine yönelik başlayan Açılış Etkinlikleri Programı kapsamında, fakülte ve birimlerin genel tanıtımının ardından, öğrencilere müfredat ve mevzuatın işleyişi ile ilgili bilgiler verildi. Ayrıca, öğrencilere ulusal ve uluslararası değişim programlarına ilişkin detaylar anlatıldı.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Yılı Açılış Programı’nın son günü saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Törende açılış konuşmasını yapan Diploma Programları Yöneticisi Prof. Dr. Öner Süzer, fakülte olarak yeni öğretim yılına hazır olduklarını belirterek, “Oryantasyon programı sürecinde öğrencilerimizin gözündeki ışıltıyı gördük ve bu bizi çok mutlu etti. Değerli veliler hiç endişeniz olmasın, öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştireceğiz” dedi.
Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Ekmekçi de törende yaptığı konuşmada “Sevgili öğrenciler, 12 yıllık zorlu bir maratondan geçip bu günlere geldiniz. Gün gelecek belki günlerce uyumayacaksınız ama Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği yolda başarılı olmak için elinizden gelen her şeyi yapacağınızdan eminim. Bizler, Cerrahpaşalı Öğretim Üyeleri olarak sizlere en iyi eğitimi vereceğimize söz veriyoruz” diyerek öğrencilerin Cerrahpaşa çatısı altında alacakları eğitimin kalitesine vurgu yaptı.
“Cerrahpaşalı Olmanın Ayrıcalığını Daima Hissedeceksiniz”
Törende İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın da konuşma yaptı. Prof. Dr. Aydın öğrencilere seslenerek “Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduğunuzda bir Cerrahpaşalı olacaksınız ve bunun ayrıcalığını daima hissedeceksiniz” diyerek yeni öğrencilerin kısa sürede fakültelerini benimseyeceklerini belirtti. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi kadrosunun dünya tıp literatüründe adları geçen seçkin isimlerden oluştuğunu vurgulayan Prof. Dr. Aydın, “Hocalarımızla birlikte sizlerin motivasyonunu yüksek tutmak için elimizden geleni yapacağımıza Rektör olarak söz veriyorum” dedi. Prof. Dr. Aydın konuşmasının devamında Cerrahpaşa’nın köklü bir geleneğe sahip olduğunun altını çizerek, her öğrencinin bu bilinç doğrultusunda hareket etmesinin üniversiteyi daha üst noktalara taşıyacağını vurguladı.
Tören, Prof. Dr. Nuri Aydın ve fakülte öğretim üyelerinin yeni öğrencilere beyaz önlük giydirmesinin ardından sona erdi.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Kurumsal İletişim Direktörlüğü

Mühendislik-Fakültesi-2018-2019-Öğretim-Yılı-Akademik-Açılış-Töreni-Gerçekleştirildi

Mühendislik Fakültesi 2018-2019 Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni Gerçekleştirildi

İstanbul-Üniversitesi--Cerrahpaşa-Sağlık-Bilimleri-Fakültesi-Açılış-Töreni