İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve İstanbul Üniversitesi “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni” Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve İstanbul Üniversitesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Koyma Töreni, 28 Ekim 2018 Pazar günü İstanbul Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Rektörlük Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın İstanbul Üniversitesi Atatürk ve Gençlik Anıtı’na çelenk koymaları ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Tören konuşmaları İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak tarafından gerçekleştirildi.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Tüm Değerleriyle Birlikte Sonsuza Kadar Yaşayacağının Bilincindeyiz”

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın; “Bugün; imkânsız olduğu söylenen, ancak özgürlükten başka bir alternatifinin olmadığının farkında olan bir milletin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde giriştiği mücadelenin en önemli meyvesi olan Cumhuriyetimizin 95. Yaşını kutluyoruz. Bağımsızlığımızı elde etmek için çetin bir mücadele içine girerek ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyen şehitlerimizin ve gazilerimizin maneviyatını yüreğimizde hissediyoruz. Onların gösterdikleri fedakârlıklar neticesinde kurulan ve bu durumun bizlerin omuzlarına yüklediği onurlu sorumluluğun da farkındayız. Cumhuriyetimizin 95. Yaşını kutladığımız bugünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakların vatan olmasını sağlayarak bizlere asıl önemli olanın ne olduğunu gösteren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor ve tüm üniversite çalışanlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

“Milletimiz Bağımsız Kalabilmek İçin Her Türlü Mücadeleyi Vermiştir”

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıl dönümüne ilişkin konuşmasında şunları dile getirdi:” Büyük bir mutlulukla Cumhuriyetimizin 95. yılını idrak ediyoruz.  Bu topraklarda ve öncesinde devlet kurma geleneğini ve bağımsızlık sevdasını defalarca ispat etmiş bir milletin fertleriyiz.  Diğer devletlerin tarihine baktığımız zaman bazı fikirlerin öne çıktığını görürüz. Bizde vatan sevgisi yanında, bağımsızlığın mutlak olarak birinci bir değer olduğunu görüyoruz. Milletimiz bağımsız kalabilmek için her türlü mücadeleyi vermiştir. Nitekim son  Temmuz hain darbe girişimi de, doğrudan doğruya Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milleti’nin bağımsız kalma ve dünyada etkin kalabilme mücadelesine ket vurma gayretiydi. Ama şükürler olsun ki bu 15 Temmuz belası esasında daha öncede bağımsızlık yolunda önümüze çıkan engellerde olduğu gibi milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi neticesinde başarıyla sonuçlandırmıştır. Tabi ki devletimiz her zamankinden daha güçlü olarak, daha yüksek hedeflere yürüyebilme kararlılığını göstermiştir. Cumhuriyetimizin 95. yılı ve bu 95 yıl bize kolay olarak hediye edilmedi. 29 Ekim 1923’e baktığımız zaman İstiklal harbini veren bu kadronun Cumhuriyet’i kurduğunu görüyoruz. Emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadeleye katılmış ve daha sonra da bağımsızlık düşüncemizi sürdürebilmek adına hayatını feda etmiş milletimizin fertlerini şükranla yat ediyorum. 29 Ekim’in tüm getirileriyle ve geleceğe yönelik bize yüklediği sorumluluklarla hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Tören, İstanbul Üniversitesi Atatürk ve Gençlik Anıtı önünde toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Haber: Kübra TOKSUN, Ceren YILMAZ

6. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu 1-3 Kasım Tarihlerinde Gerçekleştirildi

I. Hemşirelik Dekanlar Konseyi Toplantısı İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Doç. Dr Adem ÇINARLI’ nın yürütücülüğünü yaptığı TAGEM projesi ile ilgili İran İslam Cumhuriyeti yetkilileriyle işbirliği toplantısı yapıldı.

Ünlü Tasarımcı Adnan Serbest Orman Fakültesi Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul-Üniversitesi-ve-İstanbul-Üniversitesi-Cerrahpaşa-Açılış-Koşusu-Düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Açılış Koşusu Düzenlendi.

İstanbul-Üniversitesi-Cerrahpaşa-Öğrencisi-Mert-Yıldırım’ın-Girişimcilik-Başarısı

Mert Yıldırım’ın Girişimcilik Başarısı