İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Akademik Yılı Açılış Töreni, 20 Eylül 2018 tarihinde İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sultangazi Yerleşkesi’nde düzenlendi.
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay konuşma yaptılar.
“İçinde Bulunduğumuz Bina Bir Akıllı Bina”
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın konuşmasında yeni akademik yılın herkes için hayırlı ve başarılı bir yıl olmasını dileyerek, “İçinde bulunduğumuz bina bir akıllı bina. Yeni teknoloji ile yapılmış bir bina. Böyle bir binayı kazandırdıkları için Sayın Başkanımıza hem öğrencilerimiz adına hem de üniversitemizin mensupları adına çok teşekkür ediyorum. Bu yıl yaklaşık 3 bin civarı öğrenci burada eğitim görecek. İnşallah 5 yıl sonra da kendimizi daha iyi ifade edeceğimiz noktalarda olacağımızı ümit ediyorum” şeklinde konuştu.
“Bizi Verimliliğe ve Üretkenliğe Götürecek”
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ise konuşmasında, “Sultangazi İstanbul’un gelişme aksındaki bir ilçe ve duyulan dört önemli büyük projenin de ana hedefinde. İstanbul’un gelecek vaat eden bir ilçesi. Başkanımızın hayali ve beklentileri bizim düşüncelerimiz ve ihtiyaçlarımız ile örtüştü ve bütünleşti. Sultangazi ilçemiz şüphesiz ki çok daha iyilerini hak ediyor. Yüksekokulumuz burada bir başlangıç oldu, inşallah diğer akademik birimlerle, kurumlarla burası daha da gelişecek. Biz buraya sadece üniversitenin adını getirmedik, aynı zamanda çok değerli gençleri getirdik. Esasında yüksekokulların öğrenci tercihi bakımından sıkıntı yaşadığı bu yıllarda ne mutlu ki bizim yüksekokulumuz tüm programlarıyla yüzde yüz doluluk oranında. O açıdan evet burası bir cazibe merkezi. İnsanları güzel, yöneticileri güzel ve imkânları güzel. Bu güzel kenti daha da güzelleştirmek için her birinize, kıymetli öğrencilerimize, çalışanlarımıza birçok sorumluluk düşmektedir” ifadelerini kullandı.
“Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksekokulu’nu da Hizmete Açıyoruz”
Konuşmasında Türkiye’nin 21. yüzyıl için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşmasında üniversitelerin önemine vurgu yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için bilimsel araştırma faaliyetlerinde nitelikli insan gücü yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Türkiye’nin stratejik hedeflerine ulaşabilmesinde; üniversitelerimizin çalışmaları büyük rol oynayacaktır” diye konuştu.
Sultangazi Belediyesi’nin eğitime yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Altunay konuyla ilgili şunları dile getirdi: “Eğitime yönelik tüm çalışmalarımızı ilçemize kazandırdığımız yeni üniversitelerle taçlandırdık. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu, eğitim hayatına, ‘merhaba’ derken; gelecek eğitim döneminde yine kendi öz kaynaklarımızla yaptığımız, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksekokulu’nu da hizmete açıyoruz.”
Protokol konuşmalarının ardından Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’a teşekkür plaketi takdim edildi.
Tören, toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından son buldu.
Haber: Şerife DÖNER
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Kurumsal İletişim Direktörlüğü

Mühendislik-Fakültesi-2018-2019-Öğretim-Yılı-Akademik-Açılış-Töreni-Gerçekleştirildi

Mühendislik Fakültesi 2018-2019 Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni Gerçekleştirildi