6. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu 1-3 Kasım Tarihlerinde Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen "6. Uluslararası Matbaa Teknolojileri Sempozyumu", 1-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi.
Sempozyum, İstanbul Üniversitesi’nin Rektörlük Binasında bulunan Doktora Salonu'nda yapılan açılış töreniyle başladı. Açılış konuşması, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Köse tarafından yapıldı. Prof. Dr. Köse konuşmasında; 6.'sı düzenlenen sempozyumun ana temasını "dijital dönüşüm" olarak belirlediklerini dile getirdi. Üniversitelerin 2018-2019 öğretim yılı Akademik Açılış Töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç'ın yeni eğitim öğretim yılının temasını da "dijital dönüşüm" olarak belirlediklerini anımsatan Köse, 3 gün sürecek sempozyumda 95 bildiri sunulacağını ve 20 oturumla devam edeceğini söyledi.

Basım Sanayi Eğitim Vakfı (BASEV) Başkanı Sadettin Kaşıkırık da dijitalin son yıllarda basım sektörünün içerisine girdiğini ve teknolojideki gelişimlerin ivme kazanmasıyla beraber baskı altı malzemelerin de değiştiğini belirtti. Baskı teknolojilerinin tek bir çatı altında ilerleyebilmesi adına sempozyumun çok etkili olacağına dikkati çeken Kaşıkırık, konuşmasında şu cümlelere yer verdi:
"Biz sanayi olarak gelecekte mühendislerimizle birlikte neler yapabiliriz, sektörümüzü olmasını hak ettiği yere nasıl taşıyabiliriz diye düşünüyoruz. Konumuz baskı tekniğinin lazer, ofset ya da konvansiyonel baskıdaki gibi sistemlerle ilerlemesi değil. Sonuç ne ürettiğimiz ve ürettiğimizin ne kadar talep gördüğüdür. Bu teknolojilerin hepsinin değişiminde şirketlerimizin ve eğitim kurumlarında sürekli değişimi kendi içerisinde inovatif bir şekilde öğretebilecek ve bununla alakalı gelişimlerin içerisinde nasıl destek vereceğimizi ifade ediyoruz. Sanayi ile üniversitenin aynı projelerde birlikte olabilmesi ve aynı bakış açısını paylaşması sektörümüze çok büyük bir değer katacaktır." dedi.

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Mustafa Zeki Sarıbekir ise konuşmasında, ambalaj sektörünün Türkiye ekonomisine olan katkısının ilerleyen yıllarda da artarak devam edeceğini vurgulayarak, "Türkiye, Avrasya'nın ambalaj merkezi olmaya hızla ilerleyecek. Türkiye ambalaj sektörünün geldiği noktayı dünyaya göstermeye devam edeceğiz." dedi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak da açılışta yaptığı konuşmasında, eğitimli insanların basım sektörüne katkı sağlaması için üniversite - sektör iş birliğini önemsediklerine değindi. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ise akıllı teknolojilerin kağıda ve baskı ürünlerine de yansıdığını aktararak, sempozyumun faydalı geçmesi temennisinde bulundu. Sempozyumun “Dijital Teknolojiler” başlıklı ilk 4 oturumu İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Doktora Salonunda yapıldı. Oturum başkanlıklarını Mehmet Akif Tatlısu, Prof. Dr. Nergis Günsenin ve Prof. Dr. Candan Dedelioğlu’nun yürüttüğü oturumlarda, ilk sunumu Mimaki Eurasia Genel Müdürü Arjen EVERSTE gerçekleştirdi. HLM Danışmanlık Şirketi Eğitmeni H. Kayhan GÜRHAN, Tim PHILLIPS (IMI Europe) ve Marcus TIMSON’ın (InPrint Show), Elektroser AŞ Genel Müdürü Öncü GÜYER ve Fujifilm Türkiye İş Geliştirme Uzmanı Kerem EGE’nin konuşmalarının ardından, tüm çağrılı konuşmacılara yönelik olan soru-cevap bölümüne geçildi.

2 Kasım Cuma günü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam eden Sempozyumun 5. oturum başkanlığını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdoğan KÖSE yürüttü. Marmara ve Karadeniz isimli 2 ayrı konferans salonunda eşzamanlı gerçekleşen oturumlara, yurtiçi ve yurtdışından alanında uzman çok sayıda akademisyen, bilimsel sunumları ile katılım sağladı.
"Çocuk Kitaplarında Baskı Kalitesinin Önemi", "Dijital Yayıncılıkta Hak Yönetim Sistemleri", "Basım ve Yayın Sektöründe Ayıplı İfa Halleri ve Sonuçları", "Basım Sektöründe Sosyal Medyanın Rolü", "Propaganda Amaçlı Kullanılan Basılı Materyalin Medyadaki Algısal Kullanımı", "Ambalaj ve Ambalaj Tasarımında İnsani Etkiler", "Sanatsal İfade Biçimi Olarak Ambalaj", "Gıda Ambalajlarında Renk Kullanımlarının İncelenmesi", "3 Boyutlu Yazıcılar", "Küresel Ambalaj Trendleri", "Yeni Yüzyılda Tipo Baskı", "Taşınabilir Yazıcılar ve Baskıda Mobil Teknolojilerin Kullanımı", "Basım Endüstrisinde Yalın Üretim", "Yeni Medya Teknolojilerinin Karşısında Gazete Matbaalarının Durumu", "Dijital ve Kağıt Transfer Baskı Yöntemlerinin Deri Üzerine Uygulanması" konularının da yer aldığı toplam 95 bildirinin sunulduğu sempozyum, 3 Kasım Cumartesi günü 20. oturumun ardından sona erdi.
"Basım Sektörü ve Endüstri 4.0" ana teması ile basım, yayıncılık ve ambalaj sektörlerinin beyaz ve mavi yaka çalışan, akademisyen, tedarikçi ve diğer tüm taraflarını bir araya getirmeyi amaçlayan sempozyum süresince, toplam 52 sanatsal eserin yer aldığı “Zamansız” ve toplam 91 eserin sergilendiği “Sonsuzluk” konulu iki karma sergi de düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Kurumsal İletişim Direktörlüğü

Moments/Anlar Projesi Ekibinin Uluslararası Final Başarısı

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi ile Saint Louis Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Arasında İşbirliği Görüşmeleri Gerçekleşti

İstanbul-Üniversitesi-ve-İstanbul-Üniversitesi-Cerrahpaşa’da-“10-Kasım-Atatürk’ü-Anma-Töreni”-Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve İstanbul Üniversitesi “10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni” Gerçekleştirildi

I. Hemşirelik Dekanlar Konseyi Toplantısı İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Doç. Dr Adem ÇINARLI’ nın yürütücülüğünü yaptığı TAGEM projesi ile ilgili İran İslam Cumhuriyeti yetkilileriyle işbirliği toplantısı yapıldı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve İstanbul Üniversitesi “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni” Gerçekleştirildi